Rhénania Alliance – Biesheim – Franța

Home / #ejkw2016 / Rhénania Alliance – Biesheim – Franța

Rhénania Alliance – Biesheim – Franța

”În anul 1963 Dl. François Heitzmann înfiinţează Accordion-Club din Biesheim  pe care îl denumeşte Rhénania 63.

În anul 1972 se înfiinţează “şcoala de muzică”, iar la cea de-a 10-a aniversare, Rhénania 63 îşi lărgeşte activitatea prin înfiinţarea grupului de Dansuri Folclorice. Cu ocazia celei de-a 20a aniversări Rhénania 63 se alătură grupului folcloric Alliance din Biesheim şi  astfel ia fiinţă  Rhénania Alliance. 

În anul 1998, cu ocazia celei de-a 25a aniversări organizează, pentu a doua oară,  Săptămâna Europeană a Tineretului și Culturii.

La cea de-a 30a aniversare,  Rhénania Alliance, sub noul drapel, confirmă definitiv fuzionarea celor două grupuri.

Prezentă în multe ocazii la evenimente locale, regionale sau internaţionale, asociaţia, sub conducerea Dnei. Claudine Lenner, dovedeşte că dincolo de graniţe, scopul primordial al grupului este de a crea legături strânse, indiferent de culturi, tradiţii folclorice sau aspecte caracteristice ale muzicii.”

 

Grupul Rhénania Alliance va fi prezent la ediția a XVI-a a festivalului Săptămâna Europeană a Tineretului și Culturii, care va avea loc în perioada 31.07 – 06.08.2016 în Timișoara. Gazdele acestui festival sunt echipa de dansuri folclorice germane Banater Rosmarein, ansamblu cu o tradiție de peste 24 de ani de dansuri șvăbești, costume autentice și un spirit tânăr.

Puteți urmări ansamblul francez pe pagina lor de Facebook printr-un click aici.

 

Abonare pe e-mail!

Poti primi notificari despre activitatea noastra, articolele publicate si evenimentele la care vom participa.