Dances Postiguet – Alicante- Spania

Home / #ejkw2016 / Dances Postiguet – Alicante- Spania

Dances Postiguet – Alicante- Spania

Ansamblul folcloric Dances Postiguet este alcătuit din peste 36 membri şi a fost fondat în anul 1977 și are drept obiectiv păstrarea tradiţiilor culturale şi folclorice din regiunea Alicante.

Grupul Postiguet este interesat de muzica şi dansurile populare,  de identificarea şi investigarea elementelor specifice ale culturii noastre,  ca de exemplu costume şi instrumente din sec. 18. Încercăm să păstrăm esenţa muzicii vechi şi moştenirea lăsată de înaintaşii noştri.

Dances Postiguet a organizat şi a participat la peste 600 de festivaluri naţionale şi internaţionale, la expoziţii, inclusiv în Alicante şi în provincia cu acelaşi nume.

Ansamblul prezintă dansuri din provinciile locale – jotas, fandangos şi boleros. Elementul caracteristic al grupului este faptul că la diferite spectacole dansatorii poartă diverse costume tradiţionale, din sec. 18- 20. Ansamblul a participat la numeroase festivaluri în Spania şi în străinătate.

În anul 1988 Postiguet a participat pentru prima dată la Săptămâna Europeană a Tineretului şi Culturii, pentru ca în 1994 şi 2012 să fie gazda acestui eveniment internaţional.

Ansamblul a iniţiat de asemenea  o academie pentru copii.

În acelaşi timp am realizat un CD cu 45 de cântece de neuitat, intitulat Castellito de Alicante.

 

Abonare pe e-mail!

Poti primi notificari despre activitatea noastra, articolele publicate si evenimentele la care vom participa.