Ne găsiți în casă nouă

Home / Blog / Ne găsiți în casă nouă

Ne găsiți în casă nouă

Au trecut mai bine de 10 ani de când site-ul nostru rosmarein.ro a fost ultima oară actualizat. Pe atunci aveam 10 ani și nu știam unde mă vor purta aripile destinului. Lucrurile s-au aranjat în așa fel încât la sfârșitul anului 2015 ne-am pus la masa rotundă și am decis – avem nevoie de un site nou. Am reușit să ne ”mutăm” în casă nouă după multă muncă și efort. Să vă povestesc cum a fost.

În primul rând, prima apariție a ansamblului de dansuri folclorice germane Banater Rosmarein a avut loc cu mult înainte ca internetul să ia un avânt atât de serios. Pe atunci eu nu eram nici măcar în plan. Nici eu, nici colegii mei activi. Însă încetul cu încetul sau repede ca gândul (depinde cum doriți să priviți lucrurile), timpul a trecut și de atunci multe s-au schimbat. Oamenii, prioritățile, anotimpurile. Cu toate acestea au rămas și lucruri neschimbate despre care nu voi vorbi acum, căci timpul e prea scurt.

Primul pas înspre lumea modernă am făcut-o deschizând pagina de facebook Banater Rosmarein – Jugendtrachtenverein unde am adăugat fotografii în ordinea cronologică și unde am adunat la un loc o comunitate de peste 1.100 de oameni interesați de cultura șvăbească. Apoi a urmat acest site.

De remarcat la el este faptul că va fi în curând disponibil și în alte două limbi – engleză și germană, din motive deja cunoscute. Nu am fi reușit acesta pas mare, spun eu, fără ajutorul neobosit al Alexandrei Giula cea care s-a oferit să fie spriridușul nostru de nădejde în mrejele complicate a redecorării unui site.

Urmează lucruri frumoase, oameni frumoși și tradiții care nu mor. Închei cu un citat a lui Gustav Mahler care spune așa: ”Tradiția nu înseamnă venerarea cenușii, ci transmiterea focului”, adică exact ceea ce facem noi aici la Banater Rosmarein.

Autor: Teodora
Foto: Zoltan Pazmany

Abonare pe e-mail!

Poti primi notificari despre activitatea noastra, articolele publicate si evenimentele la care vom participa.