San Gemiliano – Sestu – Sardinia/Italia

Home / #ejkw2016 / San Gemiliano – Sestu – Sardinia/Italia

San Gemiliano – Sestu – Sardinia/Italia

Asociaţia culturală folclorică San Gemiliano din Sardinia a luat fiinţă în anul 1964, cu scopul de a păstra vii aspectele caracteristice şi valorile tradiţionale ale Sardiniei în general, şi ale localităţii Sestu, în particular.

Activitatea grupului este condusă, prin propriul statut, care prevede următoarele structuri: Adunarea Generală a Membrilor, Consiliul de Conducere, Preşedintele Consiliului de Conducere, Consiliul Juridic şi Consiliul de Auditori.

Spectacolele se bazează în general pe cântecele şi dansurile populare din Sardinia. Printre dansurile din insulă se remarcă dansurile de origine Campidano, ca de exemplu „su ball’e’ogai”(dans de curte) şi “sa sciampitta” (dans ritual), ambele dansuri înnobilate de sunetul special al clarinetului launeddas (instrument muzical de origine nuragică, din sec. VIII, VII, înainte de Cristos.

 

San Gemiliano va fi prezent la ediția a XVI-a a festivalului Săptămâna Europeană a Tineretului și Culturii, care va avea loc în perioada 31.07 – 06.08.2016 în Timișoara. Gazdele acestui festival sunt echipa de dansuri folclorice germane Banater Rosmarein, ansamblu cu o tradiție de peste 24 de ani de dansuri șvăbești, costume autentice și un spirit tânăr.

Puteți urmări ansamblul pe pagina lor de Facebook printr-un click aici.

 

Abonare pe e-mail!

Poti primi notificari despre activitatea noastra, articolele publicate si evenimentele la care vom participa.