Kirchweih (Hramul Bisericii) – Zăbrani 2014

Home / Kirchweih (Hramul Bisericii) – Zăbrani 2014
  • sarbatoarea-bisericii-zabrani-2014
Kirchweih (Hramul Bisericii) – Zăbrani 2014 17.08.2014

În luna august a anului acesta, comuna Zăbrani (Guttenbrunn) a sărbătorit 290 de la prima atestare documentară a așezării, care de-a lungul vremii a fost cunoscută pentru oamenii harnici și înstăriți pe care i-a avut și pentru aspectul îngrijit al caselor. Cu prilejul acesta, șvabii întorși la patrie împreună cu noi, au organizat un Kirchweih ca pe vremuri. Când spunem ca pe vremuri, ne referim la faptul că porturile și dansurile au fost cele originale, specifice zonei: cu jupoanele și fusta plisate și foarte grele în purtat, și un dans bărbătesc șvăbesc, unic în zona Banatului. După defilarea prin sat și slujba la biserică, ne-am oprit la monumentul eroilor, programul artistic continuând în curtea căminului cultural.

/ Related events /

Prima participare a noastră la evenimentul care a avut loc în data de 3 Oct 2015, la Teatrul Național Timișoara - Ziua națională a Germaniei.

read more

Sărbătoarea Bisericii din Glogowatz (comuna Vladimirescu) a reintrat în „circuit” cu un an în urma, ediția din 2015 strângând în jur de 80 de perechi.

read more

Abonare pe e-mail!

Poti primi notificari despre activitatea noastra, articolele publicate si evenimentele la care vom participa.