Evenimente right sidebar

Home / Evenimente

Prima participare a noastră la evenimentul care a avut loc în data de 3 Oct 2015, la Teatrul Național Timișoara - Ziua națională a Germaniei.

read more

Cea de-a XII-a ediție a Zilelor Culturale ale Germanilor din Banat a avut loc în perioada 29-31 Mai 2015 în Timișoara.

read more

Festivalul de dans pentru copii reunește anual echipe de dansuri germane pentru copii din Banat, dar și din străinătate, cum ar fi Ungaria.

read more

Pentru prima oară am participat la acest festival în anul 2015. Am pregătit pentru vizitatorii standului nostru workshop-uri pe diferite teme.

read more

Sărbătoarea Bisericii din Glogowatz (comuna Vladimirescu) a reintrat în „circuit” cu un an în urma, ediția din 2015 strângând în jur de 80 de perechi.

read more

Am avut deosebita plăcere de a fi invitați de Consulatul Român la München pentru a participa la Zilele Timișoarei la München.

read more

TVR Timișoara a împlinit anul acesta 20 de ani de existenșă, serbându-și ziua între ascultători, la Târgul de Crăciun din Piața Operei.

read more

Pentru că vrem să cunoaștem și alți tineri care au aceeași pasiune, am fost invitați de ansamblul tinerilor sași din Traun să ne cunoaștem mai bine.

read more

Luna octombrie este cunoscută drept luna Oktoberfest-ului - Sărbătoarea Berii.

read more

La acțiunile organizate de Forumului Democrat a Germanilor din Timișoara suntem de obicei invitați speciali, fiindcă suntem de-ai casei.

read more

Balul Strugurilor este organizat anual de către grupul de dans maghiar al comunei Dumbrăvița, iar anul acesta am fost oaspeții de seama ai balului.

read more

Sărbătoarea Bisericii sau Hramul Bisericii din Variaș s-a serbat anul acesta din nou, după ce ultimul Kirchweih a fost organizat in anii '70.

read more

Comuna Zăbrani a sărbătorit 290 de ani de la prima atestare documentară a așezării. Cu prilejul acesta, s-a organizat un Kirchweih ca pe vremuri.

read more

De mai bine de 26 de ani, Casa de Cultură Timișoara organizează Festivalul Inimilor, adunând laolaltă numeroase ansambluri.

read more

După aproximativ un an de când aveam să participăm la producția unui film, a avut loc premiera mult așteptatului „O poveste de dragoste, Lindenfeld”.

read more

Zilele Culturale ale Germanilor din Banat au loc în fiecare an alternativ în orașele Ulm (Germania) și în Timișoara.

read more
Festivalul Etniilor 01.06.2014

Festivalul Etniilor are loc la Muzeul Satului Bănățean. Curioșii pot admira dansuri și obiceiuri specifice etniilor care trăiesc în Banat.

read more

Sărbătoarea portului tradițional șvăbesc are loc de obicei în luna mai în localitatea Vladimirescu/Glogowatz din județul Arad.

read more

Festivalul de dans pentru copii se organizează din anul 2007 și reunește anual echipe de dansuri germane pentru copii din Banat, dar nu numai.

read more

Cu ocazia zilei de 1 decembrie, Primăria Timișoara a organizat un spectacol pe scena din Piața Operei, la care am participat și noi.

read more

Balul Katreinului este balul dat în cinstea Sfintei Ecaterina, despre care se spune ca închide perioada de petrecere și deschide postul Craciunului.

read more

Întâlnirea grupurilor de dans german din România se organizează anual în diferite zone ale țării. În anul 2013 a avut loc la vecinii noștri din Arad.

read more